Solinátor do bazénu - cena a zkušenosti

Toho, aby byla voda v bazénu čistá, můžete dosáhnout několika způsoby. Jeden z nich využívá klasické bazénové chemie. Ten, o kterém se budeme dnes bavit, pracuje se slanou vodou.

 Solinátor do bazénu - jeho cena a zkušenosti

Automatická solnička do bazénu

Pokud jste si zvolili možnost udržovat čistou vodu v bazénu pomocí soli, je třeba zajistit slanost kolem 4 promile. S takovým roztokem dosáhne solinátor dle zkušeností i doporučení výrobců nejlepších výsledků. Pomocí elektrického proudu se pak sůl rozbíjí na chlor a sodík.

Nespornou výhodou tohoto řešení je udržování stálé hladiny chlóru. Naproti tomu při využití chemikálií hodnoty neustále klesají a stoupají, podle toho, jak dlouhá doba uplynula od posledního doplnění. Sůl do vody nasypete pouze jednou, nedochází k jejímu odpařování spolu s vodou.

Aby tento princip fungoval, je třeba udržovat konstantní pH vody. To můžete řešit ručně nebo opět pořídit automatiku. Dávkovače pH+ a pH- jednoduše připojíte k řídicí stanici a ta pomocí sond už vše řeší sama. Samozřejmě v případě, že je na to konstruovaná.

Zkušenosti se solinátory

Solonizační jednotky poskytují za cenu, ze kterou je můžete pořídit, nenahraditelné služby. Pokud si vyberete automatický přístroj, můžete jej řídit a kontrolovat i dálkově. Jednoduše ho zapojíte i do chytré domácnosti. Dle našich zkušeností takové řešení dokáže ušetřit spoustu času a starostí.

Ceny solinátorů začínají na necelých 25 tisících korun. Tuto prvotní investici ale v budoucnu jistě oceníte, když se budete moci bezstarostně koupat a užívat si letní pohody.