Jak zapojit bazénový vysavač

Bazénové vysavače jsou skvělí pomocníci pro údržbu. Jejich ovládání většinou není nijak složité, stačí se držet několika základních principů a voda ve vašem bazénu bude průzračně čistá. Jak tedy správně připojit bazénový vysavač?

Jak zapojit bazénový vysavač

Jak správně zapojit bazénový vysavač

Ještě než se automatický vysavač pustí do práce, je třeba ustavit ovládací jednotku minimálně 2 metry od bazénu. Tato distance má své důvody, především bezpečnostní. Vzdálenost dva metry od bazénu zaručuje, že se jednotka nešťastnou náhodou nepřevrhne do bazénu a zároveň na ni nedocákne větší množství vody, kdyby někdo v době údržby do bazénu skočil. Po vhodném umístění je třeba ovladač zapojit do zásuvky s 220 V.

Následně stačí vzít samotný vysavač a ponořit ho pod hladinu. Tím zařízení nabere vodu, ztěžkne a klesne ke dnu. Pak už stačí buď na ovládacím prvku nebo z aplikace ve vašem mobilním telefonu spustit vybraný čisticí program a vysavač se o všechno postará.

V nabídce programů moderních automatických vysavačů najdete několik možností, které většinou trvají od 10 minut po 3 hodiny.

Můžete si vybrat, jestli chcete vysávat dno nebo i stěny. Zároveň je možné si nastavit velikost přítlaku, sílu odsávání a intenzitu čištění. Chytré stroje navíc umožňují nastavení odloženého času spuštění. Vysavač například můžete spustit do bazénu večer a nastavit čas spuštění ráno, takže se po probuzení můžete ihned koupat.

Po skončení programu se vysavač zastaví a můžete ho z bazénu vytáhnout. Lepší kousky díky funkci „lift“ vyplavou až k hladině, kde je můžete pohodlně chytit za madlo. Po vysávání je dobré vysypat a vyčistit filtrační koš. Nic se ale nestane, pokud spustíte dva cykly po sobě, koše jsou dostatečně velké.