Péče o bazén se slanou vodou - jak na to?

Bazény se slanou vodou jsou v poslední době hit. A to nejen díky tomu, že péče o bazén se slanou vodou je mnohem snazší než o bazén, ve kterém je voda ošetřená samotným chlórem. I přesto je třeba úpravě slané vody v bazénu věnovat pozornost.

Péče o bazén se slanou vodou - jak na to?

V případě bazénu se slanou vodou je solinita vody jasně daná. Pokud velké množství vody nevycákáte nebo se nenaředí v důsledku vydatného deště, není třeba sůl doplňovat. Co ale musíte naopak pečlivě hlídat, je pH.

Úprava slané vody v bazénu

Do bazénu, který chcete udržovat pomocí slané vody stačí nasypat sůl při jeho napuštění. Sůl se s vodou nevypařuje a v bazénu tak zůstává ve stejném množství. Samozřejmostí je to, že musíte mít na bazénu nainstalovanou solničku, která bude v pravidelných intervalech rozbíjet sůl na chlór, který vodu čistí, a sodík.

Solinátor můžete na bazén namontovat i po delší době užívání. Takže i v případě, že jste při stavbě bazénu zvolili možnost klasické údržby pomocí chemického roztoku, jej můžete po čase upravit. Pokud jste tuto eventualitu zohlednili již při stavbě, nebude vás změna stát majlant.

Jak už jsme říkali, při péči o bazén se slanou vodou je třeba hlídat její pH. To můžete dělat buď ručně, nebo si pořídit přístroje, které díky integrovaným sondám a napojení na pH+ a pH- roztok budou vše hlídat a řešit za vás. A vy si můžete užívat to, co vás baví nejvíc.