Jak funguje bazénový vysavač (poloautomatický, automatický)

Pořídit si bazén proto, že máte romantickou představu o tom, jak to bude v létě krásné, nemačkat se na přeplněném koupališti, je jedna věc. Druhá je pak jeho pravidelná údržba. Bez ní byste totiž měli za pár týdnů na zahradě místo azurového snu pěkný kačák. Pokud se k tomu ale postavíte chytře a pořídíte si automatický nebo poloautomatický vysavač, nebude vás úklid stát ani moc času, ani energie.

Jak funguje vysavač do bazénu (poloautomatický, automatický)

Na čištění bazénu se většinou podílí několik přístrojů. Jedním z nich je i bazénový vysavač. Ten umí skvěle zbavit nečistot dno a v případě vyšších modelů i stěny bazénu.

Poloautomatické a automatické vysavače do bazénu

Nechcete-li u bazénu trávit víc času úklidem než koupáním, pak je jednou z možností poloautomatický vysavač. Nevíte, co si pod tímto pojmem představit a netušíte, jak vlastně funguje poloautomatický vysavač do bazénu? Tento typ je třeba připojit přímo do filtrace bazénu. Ve chvíli, kdy běží filtrace, zapne se i vysavač. Ten pak náhodně běhá po bazénu a vysává nečistoty do filtrace.

Je-li vaším snem jednoduše hodit vysavač do bazénu, zmáčknout tlačítko a po skončení úklidu spotřebič vytáhnout ven a skočit do průzračné vody, je pro vás tou pravou volbou vysavač automatický.

Z našich dlouholetých zkušeností s bazénovým příslušenstvím vám můžeme doporučit automatický bazénový vysavač Zodiac CNX 40iQ.

Jak funguje vysavač do bazénu, který nese toto přízvisko? Krátce se dá říct, že s vaším minimálním přičiněním. Stačí, když vysavač přinesete k bazénu, ponoříte do vody a nastavíte příslušný program. Přístroj se pak postará o zbytek. Inteligentní modely navíc dokážou nejen efektivně vysát jak dno, tak i stěny bazénu, ale zároveň pracují systematicky a efektivně. Svým pohybem navíc zvíří nečistoty, které nevysají a s těmi si následně poradí filtrace bazénu.

Jako bonus je můžete ovládat i na dálku prostřednictvím mobilní aplikace. Po skončení programu pak stačí vysavač zase vytáhnout ven, vysypat filtrační koš a můžete se bez starostí koupat.